Inzamelingstips

#1 Maak jouw actiepagina persoonlijk

Een actiepagina met persoonlijke tekst en foto’s zorgt voor meer donaties. En dus een betere stok achter de deur voor jou! Vertel wat jouw doel wordt om 2022 een kickstart te geven, stel je countdown-klok in en upload leuke foto’s en blogs van jouw vooruitgang. Dat gaat je zeker helpen je doel te behalen!

#2 Eerst een paar donaties, dan verspreiden

Het helpt om eerst een paar donaties binnen te hebben voor je jouw actie naar bekenden stuurt. Je kunt jezelf een kickstart geven door een startdonatie te doen. Of vraag je familie en beste vrienden persoonlijk. Daarna kun je ‘m via social media, WhatsApp en e-mail verspreiden. Goed voorbeeld doet goed volgen.

#3 Zet de link van je actiepagina onder je mails

Zet de link van je actiepagina met oproep onder je naam/handtekening in al je e-mails zodat iedereen die je mailt de actie ziet en geïnspireerd wordt door jouw kickstart.

#4 Mondeling overtuigen 

Vertel aan je collega's, (sport)vrienden, buren en familie over jouw kickstart. Je kunt ze direct via mobiel een linkje naar jouw actie doorsturen. Kunnen ze gelijk daad bij het woord voegen. 😉

#5 Stuur WhatsApp & groepsberichten

Verspreid je actie via groepschats. Vaak maken mensen elkaar enthousiast door te zeggen dat zij gedoneerd hebben. Bedank in de groep de mensen die je hebben gesponsord, zodat alle groepsleden dat zien. Hierdoor is de kans groter dat anderen zich ook betrokken voelen en je actie zullen steunen.

#6 Plaats geregeld updates op social media

Neem mensen mee met jouw kickstart avontuur! Op je actiepagina kan je eenvoudig berichten toevoegen. Die kun je dan weer delen via social media. Vertel bijvoorbeeld over hoeveel dagen je al gestopt bent met roken of drinken, of hoe vaak je al hebt gesport. De kracht van een boodschap zit ‘m in de herhaling!

#7 Benader bedrijven om je te sponsoren

Vergeet niet om ook bedrijven te benaderen om je te sponsoren. Je werkgever, een goede klant, een fijne leverancier. Als dank kan je daarover een speciaal nieuwsbericht schrijven en verspreiden met hun naam daarin. Of hun logo als afbeelding plaatsen op je actiepagina.

#8 Zet je eindsprint in

Ervaring leert dat tijdens de laatste twee weken van je actie het meeste gedoneerd wordt. Zet dan ook je eindsprint goed in en vraag je donateurs om hulp daarbij. Want die willen ook graag dat je je doel bereikt!

#9 De kracht van herhaling

Niet iedereen zal direct doneren, maar dat betekent niet dat ze het niet willen. Stuur daarom herinneringsmails of WhatsApp-berichten als ze nog niet hebben gedoneerd. De aanhouder wint!

Hulp nodig? Wij staan voor je klaar

Wij helpen je graag om je doel te bereiken en een kickstart te geven aan 2022. Neem gerust contact op via kickstart@redcross.nl

Gaat het goed? Laat het ons weten!

Gaat het goed met je actie en heb je daar een leuk verhaal bij? Laat het ons weten met de #kickstart2022 of stuur ons een berichtje via kickstart@redcross.nl. Misschien delen we jouw actie en verhaal via onze e-mails en kun je hiermee andere kickstarters inspireren!