Over het Rode Kruis

Zie je het Rode Kruis, zie je hulp

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Wie dan ook, waar dan ook, waarom dan ook. Bijvoorbeeld als je door een pandemie geen boodschappen meer kunt doen, of wanneer je moet vluchten voor natuurgeweld. Voor jou en voor hen staan we klaar. Met het grootste vrijwillige hulpverlenersnetwerk ter wereld is er altijd iemand in de buurt. 

Dubbel helpen!

Met jouw actie en donaties zorgen we voor medische ondersteuning , schoon drinkwater, onderdak, voedsel en psychosociale hulp. We vinden het belangrijk dat iedereen voorzien is in de basislevensbehoeften, dat is nog lang niet altijd overal zo. Tijdens Kickstart 2022 help je niet alleen jouw vrienden of familie om zijn of haar goede voornemen te halen, maar je helpt mensen in nood over de hele wereld. 

Waarom doneren aan het Rode Kruis?

  • Altijd dichtbij: Met verenigingen in maar liefst 192 landen is het Rode Kruis de grootste humanitaire hulporganisatie ter wereld en dus altijd dichtbij.
  • Vrijwilligersnetwerk: Alleen in Nederland al staan ruim 19.000 vrijwilligers klaar om te helpen.
  • Basislevensbehoeften voor iedereen: Van jouw donatie zorgen we voor medische ondersteuning , schoon drinkwater, onderdak, voedsel en psychosociale hulp.
  • Voorbereiding op rampen: Door samen met de lokale bevolking maatregelen te nemen vóórdat een ramp plaatsvindt, redden we levens. 
  • Hulp voor iedereen: ongeacht ras, geloof of politieke overtuiging. Al 150 jaar.
  • Goed besteed: van elke euro gaat € 0,88 cent naar hulp aan mensen in nood.

Wil je meer weten over het Rode Kruis? Ga dan naar www.rodekruis.nl