FAQs

Kan ik alleen maar een actie doen in januari?

add remove

Je kunt jouw actie in principe het hele jaar 2022 doen, maar de ervaring leert dat in de derde week van januari de motivatie voor een goed voornemen afneemt. Om je actie te laten slagen is het verstandig je actie in januari al aan te maken op www.kickstart2022.nl en je vrienden en familie erbij te betrekken. Ook al ga je pas in april die marathon lopen. 😉

Wat is de Rode Kruis Kickstart precies?

add remove

De Rode Kruis Kickstart helpt je jouw goede voornemen vol te houden. Met de Rode Kruis Kickstart laat je je namelijk sponsoren door familie en vrienden. En houd je het niet vol, dan doe je zelf ook een donatie. Dat maakt de kans groter dat het dit jaar ook echt lukt! Het geld dat je inzamelt gaat naar het goede doel: het Rode Kruis. Zo help je niet alleen jezelf, maar ook alle mensen die het Rode Kruis komend jaar gaat helpen. Lees hier hoe het werkt.

Wat als ik het niet haal?

add remove

Het geld dat je via jouw sponsors inzamelt voor het Rode Kruis gaan je zeker stimuleren om jouw Kickstart te voltooien, maar het kan natuurlijk zo zijn dat het niet lukt. In dat geval kies je er voor om:

  • Het totaalbedrag van alle donaties die je hebt ontvangen te matchen. Dus als je in totaal € 100 euro aan donaties hebt ontvangen, doneer je zelf ook € 100. Dit is voor de echte daredevils dus.
  • Een vooraf gekozen bedrag te doneren.

Dit kies je al zodra je je actie aanmaakt. Zo gemakkelijk kom je er dus niet vanaf. 😉

Waarom zou ik donaties ophalen voor het Rode Kruis?

add remove

Met jouw goede voornemen help je niet alleen je zelf, maar ook een ander! Met de opgehaalde donatie helpen wij mensen in nood over de hele wereld. Wie dan ook, waar dan ook, waarom dan ook. Dat doen we bijvoorbeeld met medische zorg, voedsel en hygiëne-pakketten. Wil je meer lezen over het Rode Kruis? Kijk dan op deze pagina.

Moet ik individueel meedoen of in een team?

add remove

Het mag allebei! Je kiest bij het aanmaken van je actie of je alleen of in een team meedoet. Misschien heb jij een persoonlijke uitdaging óf heb je met een groepje vrienden of collega’s hetzelfde doel om 2022 een Kickstart te geven. In dat geval kun je met z’n alleen meedoen en elkaar steunen en aanmoedigen. De teamgrootte mag je zelf bepalen.

Is deelname gratis?

add remove

Ja, deelname is gratis. Wij vragen je alleen om een mooi doel voor jezelf te kiezen om jouw 2022 een Kickstart te geven. En natuurlijk om je daarvoor te laten sponsoren door familie, vrienden, buren en collega’s.

Hoe werkt het inzamelen van geld?

add remove

Door jouw actiepagina aan te maken op deze website kun je makkelijk online geld inzamelen. Je kunt jouw pagina namelijk delen via WhatsApp, e-mail of sociale media. Wil je verder nog tips over het ophalen van geld voor jouw prestatie? We hebben hier negen tips voor je op een rijtje gezet.

Wat als ik offline geld wil ophalen?

add remove

Dat kan ook! Misschien heb je wel een verjaardag of een nieuwjaarsborrel waar je mensen kunt vragen jouw doel te sponsoren. Je kunt het geld verzamelen en overmaken op je actiepagina, zodat het geld op jouw teller komt. Let er wel op dat je met het werven van offline donaties altijd rekening houdt met de richtlijnen van het RIVM.